Ženska soba organizira trening  “Sigurno mjesto“, namijenjen studentima/icama.

Trening će se održati 11. lipnja 2013. (od 10.00 h – 17.00 h) i 12. lipnja 2013. (od 10.00 h -17.00 h) u Zagrebu.

Na treningu će se obrađivati  teme rodno uvjetovanog nasilja, oblici i rasprostranjenost seksualnog nasilja, posljedice seksualnog nasilja, Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u školama, oblici pomoći i zaštite te metodologija rada s mladima.

Trening će voditi Vukmanić Maja (prof. socijalne pedagogije) i Antonija Hojt (prof. socijalne pedagogije). Također, na treningu će kao gošća predavačica sudjelovati Ana Ergović Kuzmanović (socijalna radnica), voditeljica Odjela za organiziranje i pružanje podrške i pomoći žrtvama/svjedocima koja će prezentirati rad svojeg Odjela i upoznati sudionice/ke sa postupkom prijave nasilja nadležnim institucijama.

Nakon završenog treninga svaki volonter/ka će u suradnji s Ženskom sobom, provesti 2 radionice za mlade u srednjim školama  u svojim lokalnim zajednicama. Sudionici/ce će primiti  potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama.

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi  radionica, te mjesto prebivališta van grada Zagreba.

Trening je besplatan i obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga.

Trening je sastavni dio projekta Ženske sobe „Sigurno mjesto“ koji financijski podržavaju Europska unija i  Ured za udruge Vlade RH a odvija u suradnji sa 3 partnerske organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin (Pakrac), Centar za žene Adela (Sisak) i SOS telefon – poziv u pomoć (Virovitica).

 Rok za prijave je 27. svibnja 2013.

Molimo Vas da nam do isteka roka putem e-maila zenska.soba@zenskasoba.hr pošaljete ispunjenu prijavnicu i životopis.

Prijavnicu možete preuzeti na slijedećem linku: http://zenskasoba.hr/docs/PRIJAVNI_OBRAZAC_ZA_TRENING.doc

 

 

 

 

Comments are closed.