Udruga žena HERA iz Križevaca tijekom mjeseca rujna provodi nekoliko aktivnosti i događanja vezanih uz problematiku nasilja nad ženama. Tako je 16. rujna, 2014. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Križevci održala tematski sastanak naziva “Suradnja OCD-a i institucija sustava na području prevencije i suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja”. Cilj sastanka je bilo poboljšanje i razvijanje međusektorske suradnje OCD-a i institucije sustava na području suzbijanja nasilja.  Na tematskom sastanku sudjelovale su predstavnice Centra za socijalnu skrb Križevci, predstavnik i predstavnica Sektora maloljetničke delikvencije policijske postaje Križevci te predstavnice udruge žena “HERA”.

Udruga žena “HERA” organizira javnu akciju u ponedjeljak, 22. rujna, 2014. godine povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja. Akcija će se održati u vremenu od 10.00 do 12.00 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima, u suradnji sa Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, PP Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci, s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama.

Tijekom javne akcije građani/ke moći će dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti leci i edukativni materijali svih sudionika/ca u akciji.

Nadalje, 23. rujna, 2014. godine udruga žena “HERA” organizira i javno predavanje, s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku nasilja nad ženama. Javno predavanje će se održati 23. rujna, 2014. godine s početkom u 13.00 sati u Velikoj vijećnici Grada Križevci. Predavačice na javnom predavanju će biti Ines Bojić, odvjetnica i članica Pravnog tima u udruzi B.a.B.e. te Maja Vrbek iz ureda načelnika Policijske postaje Koprivničko-križevačke.

Navedene aktivnosti i događanja su organizirani u sklopu projekta “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena”, kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi ga Ženska soba – Centar za seksualna prava, Centar za žene Adela, Sisak, Udruga Brod, grupa za ženska ljudska prava, Udruga žena “HERA” Križevci, te udruga SOS telefon – Grad Rijeka.

Comments are closed.