U organizaciji udruge Roda – Roditelji u akciji održava se treći Tjedan borbe protiv neplodnosti od 24. do 30. travnja 2016. godine, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva zdravlja. Cilj obilježavanja je senzibilizacije javnosti za problem neplodnosti i zagovaranja boljih zakonskih rješenja ovoga područja, a kao znak podrške osobama suočenim s dijagnozom neplodnosti. Ovogodišnji tjedan održava se pod geslom „Medicinski potpomognuta oplodnja – nikad više svjetonazorsko pitanje“.

Glavna manifestacija „Zajedno za plodnost“ održava se 30. travnja 2016. na Trgu bana Jelačića (kod Manduševca) u Zagrebu, s početkom u 12 sati. Plan prolaska povorke kroz gradske ulice je: Trg bana Jelačića – Ilica – Margaretska – Trg P. Preradovića – Preradovićeva – Teslina – Zrinjevac – Praška – Trg bana Jelačića. Udruga Roda poziva sve da svojim sudjelovanjem podrže ovaj tjedan te se u što većem broju pridruže u šetnji „Zajedno za plodnost!“.

Roda kao znak podrške moli za promjenu avatara na Rodinom forumu, postavljanje twibbona tijekom trajanja ovoga tjedna na Facebook profilu, kao i lajkanje i praćenje tema na Facebook stranici Roda – Neplodnost.

Comments are closed.