U petak, 16. listopada 2015. godine, povodom obilježavanja Europskog dana protiv trgovanja ljudima, Udruga S.O.S Virovitica u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije održala je javnu akciju ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici.

Europski dan protiv trgovanja ljudima obilježava se od 2007. godine kada je Europska komisija uz preporuku Europskog parlamenta proglasila 18. listopada danom njegovog obilježavanja.

Cilj obilježavanja je jačanje svijesti javnosti i donositelja odluka o potrebi donošenja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovanja ljudima. Udruga S.O.S. Virovitica svojim aktivnostima i istupima kontinuirano djeluje na osvještavanju i upoznavanju javnosti s područja Virovitičko-podravske županije s problematikom trgovanja ljudima, kako bi se pravovremenom prevencijom reagiralo na taj nehumani oblik kršenja ljudskih prava.

Na ovoj javnoj akciji, u periodu od 10 do 12 sati, članovi Udruge su direktnim kontaktom s građanima i podjelom promotivnih materijala informirali građane o uzrocima i posljedicama trgovanja ljudima, kao i o načinima prevencije i zaštite, a cilj je bio utjecati na podizanje svijesti te senzibilizirati širu javnost na ovaj problem.

Comments are closed.