Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske započela je s provedbom projekta pod nazivom “Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj”. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada te DIM – Udrugom za građansko obrazovanje i društveni razvoj. Europska komisija ocijenila je prijedlog projekt kao najbolji prijavljeni prijedlog na Progress natječaju. Aktivnosti projekta provodit će se od listopada 2013. do listopada 2015. godine.

Glavni ciljevi ovog projekta jesu unaprijediti socijalne i političke prilike žena u tržišnoj utakmici, podići svijest o nedovoljnoj zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama tvrtki, pružiti podršku osposobljavanju poslovnih žena za karijeru na upravljačkim pozicijama te predložiti modele pozitivnih mjera u svrhu ostvarivanja uravnotežene zastupljenosti na pozicijama ekonomskog odlučivanja na hrvatskom tržištu rada.

U sklopu projekta snimljen je i spot koji zorno prikazuje problematiku podzastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama. Spot je snimljen u produkciji Anite Juka iz 4filma, redatelj je Goran Rukavina, glumi Linda Begonja. Spot će tijekom 2 godine trajanja projekta biti emitiran na nacionalnoj i lokalnim tv postajama.

Comments are closed.