Udruga Zora organizira tribinu naziva „Uloga mladića i muškaraca u promociji ravnopravnosti spolova i suzbijanju rodno uvjetovanog nasilja“ koja će se održati 27. studenog, 2014. godine s početkom u 11.00 h u dvorani „Zrinski“ u zgradi Scheier Čakovec. Tribina će se održati povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u okviru projekta „Nikad nije kasno“.

Problem nasilja u obitelji i vezama, kao i nasilja nad ženama problem je cijelog društva koji uključuje i žene i muškarce, pa tako svi/e moramo sudjelovati u njegovom rješavanju. Svi oblici nasilja jednako su destruktivni po osobu, obitelj i društvo u cjelini.

Na tribini će govoriti: Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije; Marina Kolar,voditeljica projekta, Udruga Zora; Renata Sever, socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Čakovec; Mislav Mihael Mandir,Udruga “Status M” Zagreb; Matej Veriga, član „Budi muško kluba“ Graditeljske škole Čakovec.

Na tribini će se moći dobiti i informacije o mogućnosti osnivanja “Budi muško” klubova u školama.

Projekt “Nikad nije kasno” zajednički provode Udruga Zora, Sigurna kuća Čakovec i Centar za socijalnu skrb sa svojom podružnicom Obiteljski centar, a podržava ga Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Sve zainteresirane osobe pozvane su na sudjelovanje na tribini uz prethodnu najavu broj 040/395 344 ili na e-mail zora@udrugazora.hr .

Comments are closed.