Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2016. godine, u organizaciji Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora te u suradnji s udrugom B.a.B.e. i profesorima/cama Sveučilišta u Zagrebu, održat će se tematska sjednica u Hrvatskom saboru,Trg Sv.Marka 6, od 10 do 12 sati, (dvorana Josip Šokčević).

Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u suradnji s udrugom B.a.B.e. i profesorima/cama Sveučilišta u Zagrebu, organiziraju debatu u kojoj će studentice i studenti iznijeti vlastite stavove o pretpostavkama koje je nužno osigurati za kreiranje i provedbu kvalitetne demografske politike. Simulirajući saborsku raspravu, studentice i studenti Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti te članovi/ce mladeži više političkih stranaka iznijet će prijedloge što sve treba imati na umu, posebno iz perspektive rodne ravnopravnosti, kako bi se demografska obnova uistinu i dogodila. Kako najveći teret u našem društvu u odgoju i skrbi o djeci još uvijek nose žene, njihova motrišta i zahtjevi ne smiju se zaobići u tom procesu, a Zakon o ravnopravnosti spolova mora biti temeljnim polazištem.

S obzirom na složenost kreiranja održive demografske politike i nužnost multidisciplinarnog pristupa temi, u pronalaženju najboljih rješenja za njezino kvalitetno uobličavanje, tražimo mišljenje budućih stručnjaka/kinja iz više znanstvenih oblasti – studenata/ ica prava, političkih znanosti, sociologije…

Zainteresirane osobe su pozvane da prisustvujete raspravi, da se u istu uključite te da čuju što o problematici demografske obnove misli populacija bez koje u budućnosti te obnove nema.

Dolazak je potrebno potvrditi na telefon Odbora 4569-359; 6303-557 ili e-mail: ravnopravnost@sabor.hr.

This post is also available in: English

Comments are closed.