Dana 18. ožujka 2017.  godine na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) od 10 do 13 sati održano jejavno događanje koje je dio javne kampanje pod nazivom „ Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna“ koja je osmišljena s ciljem povećanja svijesti i povjerenja javnosti u sposobnost Republike Hrvatske da zaštiti građane/ ke od diskriminacije temeljem spola.

Na akciji je predstavljen radio jingle s porukom namijenjenoj građanima/kama u vezi prava na zaštitu od diskriminacije, dijelili su se promidžbeni materijali i razgovaralo se sa građanima i građankama o ravnopravnosti spolova.

U javnoj akciji su sudjelovali i igrači KHL Medvešćak te druge osobe iz društvenog života.

Kampanja „ Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna“ započela je na Međunarodni dan žena u Zagrebu. Tijekom mjesec dana provodit će se različite aktivnosti koje uključuju emitiranje radio jinglea na postajama Hrvatskog radija, postavljanje edukativnih plakata u sredstvima javnog prijevoza te komunikaciju s građankama i građanima na javnim akcijama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i splitu te putem društvenih mreža i internetskih stranica projekta https://ravnopravnost.gov.hr i http://bit.ly/2mlLt4O .

Comments are closed.