Povodom Međunarodnog dana rada, 1. svibnja, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak u suradnji s Uredom Ujedinjenih naroda za razvoj, UNDP, Mrežom žena s invaliditetom SOIH-a i Mrežom slijepih žena Hrvatske organizira raspravu na temu „Uspješne žene s invaliditetom u svijetu rada -ima li ih u RH? Rasprava će se održati 25.travnja 2013. U hotelu Dubrovnik.

Svrha rasprave je upoznati nazočne i javnost sa ženama s invaliditetom koje su se uspješno uključile u svijet rada kako bi svojim iskustvom potaknule poslodavce i nadležna tijela na veće zapošljavanje osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, ali i motivirale druge osobe s invaliditetom da se bore za svoje pravo na rad.

U raspravi će sudjelovati žene s različitim vrstama oštećenja koje su zaposlene u različitim zanimanjima, a govorit će o preprekama na koje su nailazile da bi ostvarile pravo na rad, kako su ih prevladale,, koji su problemi na koje i dalje nailaze i kako su se stvari promijenile u odnosu na vrijeme kad su one počinjale, odnosno ima li pomaka. Uputit će i svoju preporuku drugim osobama s invaliditetom kao potencijalnim kandidatima za radna mjesta, poslodavcima i nadležnim tijelima koja donose propise.

Comments are closed.