Riječka udruga PaRiter organizira dramsko čitanje nagrađivanog književnog dijela Eve Ensler “Vaginini monolozi” 2. srpnja u 21.30 u Arheološkom parku Principij u Rijeci.

U dramskom čitanju će sudjelovati žene različite dobi, zanimanja i seksualne orijentacije, vjerskog opredjeljenja, i nacionalnosti koje žive i rade u Rijeci i okolici. Radi se o prvom uprizorenju ovog kultnog djela u Rijeci.

“Vaginini monolozi” prevedeni su na više od trideset jezika i odigrano je više od tisuću predstava i dramskih čitanja. Knjiga je nastala na osnovi istinitih priča više od dvjesto žena različitih socijalnih i starosnih grupa, iz različitih zemalja. Priče su bolne, uznemirujuće, ali i nježne, zabavne, humoristične, pune nade i ponovno nađene sreće.

Monolozi” pomažu ženama da osvijeste svoju snagu, vrate samopouzdanje i samopoštovanje, da prihvate sebe u potpunosti kako bi mogle izraziti ono što zaista jesu bez stida i osjećaja krivnje.

Na dinamičan i pristupačan način pun humora i pozitivne energije trinaest žena čitati će monologe i upoznati publiku sa bolnim činjenicama i zabavnim anegdotama koje mnoge žene prolaze u svojim životima i s kojima se većina može poistovjetiti.

Više o samom eventu možete saznati na ovom linku. Ulaz je besplatan, no nužno je podići ulaznice na blagajni.

Comments are closed.