Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) u suradnji s Mrežom udruga Zagor, Gimnazijom Antuna Gustava Matoša iz Zabok i  Krapinsko-zagorskom županijom provodi projekt “Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!”, u sklopu kojeg je nedavno produciran video koji prikazuje kako srednjoškolci i srednjoškolke djeluju protiv nasilja.

Cilj cjelokupnog projekta je prevencija vršnjačkog nasilja u srednjim školama Krapinsko-zagorske županije, putem edukacije te kroz izradu raznih alata koji su tematski vezani uz problematiku. Posljednje osmišljen alat je upravo spomenuti video, a prethodno su u okviru projekta osmišljeni i Bonton nenasilja “Škola svih nas”, društvena igra “#alarmirajse” te tabla za uzbunu “Dosta (mi) je!”. Alate su samostalno osmislili zainteresirani srednjoškolci i srednjoškolke, koji su tako postali i vršnjački edukatori na temu prevencije nasilja putem osvješćivanja problematike.

Diseminacijom ovih alata po školama učenici/e mogu učiti o nasilju, vrstama nasilja, ali i naučiti kako reagirati na nasilje.

Svi zainteresirani spomenuti video uradak mogu pronaći na linku.

Comments are closed.