Dana 9. lipnja, 2015. godine u Bjelovaru je održan VII. seminar za koordinatorice za žene u sportu pod nazivom: “Područje sporta kao sigurno mjesto za žene i djevojke“. Seminar je održan u Hotelu Central, pod rukovodstvom Komisije za žene u športu Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Glavna tema skupa bila su iskustva primjene mjera za poboljšanje statusa žena u sportu, dokumenata o rodnoj ravnopravnosti europskih i svjetskih organizacija te iskustva vezana uz ravnopravnost spolova u Bjelovarsko–bilogorskoj županiji. U skladu s time, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr. sc. Helena Štimac-Radin održala je izlaganje vezano za “Iskustva primjene mjera za poboljšanje statusa žena u sportu iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje 2011.-2015. godine”, “Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja” te “Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji”.

Nakon njenog predavanja, okupljeni/e su imali prilike slušati i raspravljati o problematici uznemiravanja i zlostavljanja u sportu te mjerama za njihovo sprječavanje.

Comments are closed.