Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Volonterski centar Zagreb svake godine dodjeljuje Volonterskog Oskara čime žele istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju za razvoj zajednice i poboljšanje kvaliteta života u Gradu Zagrebu. Ova aktivnost provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Ovogodišnja dodjela Volonterskog Oskara održana je u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba 27. veljače 2014. godine. Od 16 kandidata i kandidatkinja u prvom krugu, na temelju natječaja kriterija, stručno povjerenstvo je odabralo troje kandidata i kandidatkinja koji/e su ušli u uži krug natječaja.

Troje kandidata/kinja iz užeg kruga su: Adriana Žilić Micevski, koja volontira u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima; Mile Mrvalj, beskućnik koji već drugu godinu aktivno volontira kroz razne udruge koje se bave beskućnicima, ali surađuje i s mladima te djecom; Maša Vikić Topić koja pak volontira u Dječjiem domu Zagreb u Nazorovoj 49 gdje se brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ovogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara je Maša Vikić Topić. Nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Nikolina Piršljin koja je još jednom bila istaknula kako je volontiranje zakon te kako joj je drago što ima mnogo ljudi koji se trude i ulažu svoje slobodno vrijeme i energiju kako bi nam svima svijet bio bolji i ljepši.

Comments are closed.