U subotu, 8. listopada u 16 sati, članice programerskog tima Implementacije snova predstavit će nadolazeću radionicu back end i front end programiranja za djevojke koja se organizira u suradnji s Veleučilištem Baltazar i VFF-om. Program se nastavlja digitalno, uz kustoski kolektiv net.cube koji će se baviti cyberspaceom kao prostorom reprezentacije uz razgovor s kustosicama Martinom Kontošić, Renatom Šparadom i Irenom Borić te umjetnicama Teom Stražičić i Anom Kuzmanić. Filmski program u subotu donosi i izvrstan dokumentarac Anje Strelec Hudo vreme, igrani film Napadaji kao i dokumentarac o Miss Major, jednoj od pionirki pokreta za prava trans žena u SAD-u.

Nedjeljni program 9. listopada započinje uz tradicionalni Voxov art sajam. Nakon jutarnje nedjeljne kave navratite i pogledajte kreativne rukotvorine izlagačica uz dobar provod i još bolji shopping od 13 sati. Za izlagačice na sajmu kao i ostale zainteresirane u 18 sati održava se predavanje zadruge Fabric8 co-op čije će članice i članovi predstavit će svoj dosadašnji rad, te prezentirati prednosti zadružnog tržišnog djelovanja, modele društveno odgovornog djelovanja, te birokratske zavrzlame koje prati osnivanje i vođenje jedne zadruge. Večer završava uz drag bingo i performerice queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo.  Nedjeljni filmski program posebno obogaćuju filmovi Girl Flu i dokumentarac o začetniku moderne gej pornografije Chucku Holmesu – Seed Money.

Popratni program 10. Vox Feminae Festivala

Već prvi festivalski vikend posjetitelji/ce će također moći pogledati foto radove pristigle na natječaj Vox Feminae Festivala na temu “djevojke”, a izlažu Barbara Raad, Zrinka Džoić, Petra Matić, Bruna Radelja, Anja Mergeduš i Mateja Pribanić, Dunja Plazonja, Larisa Šmitran, Nina Rendulić, Tihana Bertek te autorica festivalskog vizuala Maisie Cousins.

U tjednu između dva festivalska vikenda, od 10. do 14. listopada u tijeku je Škola rodno osviještenog filma; a zainteresirane za teorijske i praktične radionice scenarija, snimanja i filmske kritike prijaviti se mogu još do srijede 5. listopada na radionice@voxfeminae.net

Službeni party otvorenja VFF-a održava se u petak, 7. listopada u klubu Močvara u suradnji s trećim izdanjem DRAGram festivala; kada će publiku uz House of Flamingo trandžele zabavljati drag ambasadorice iz Velike Britanije: Cheddar Gorgeous i Anna Phylactic.

Izuzev partyja otvorenja, sav je program desetog VFF-a besplatan! Više informacija o programu potražite ovdje.

Comments are closed.