Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u petak 22.11.2013.  u Kulturnom centru MaMa, Preradovićeva 18, produkcijska kuća Kinorama u koprodukciji s Hrvatskom radio televizijom i u partnerstvu sa Autonomnom ženskom kućom Zagreb organizira javnu diskusiju:  „ISTINA JE. Zašto šutite o tome?“ na kojoj se želi ukazati na realno stanje stvari, na nužnost institucionalne podrške ženama i djeci koje/i su preživjele/i nasilje, te na to što društvo može učiniti u prepoznavanju i rješavanju problema na razini pojedinke/ca.

U diskusiji će sudjelovati:  Lukas Nola, redatelj filma ‘Šuti’, Tihana Lazović, glumica iz filma ‘Šuti’ , Lj.M., žena koja je preživjela nasilje i koja će govoriti o svojim iskustvima,  te Neva Tőlle, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb.

Spomenuti film progovara o problemu partnerskog nasilja protiv žena i djece, a snimljen je prema istinitoj priči.

S obzirom na veliki društveni problem kojim se film bavi, producentska kuća Kinorama u partnerskoj suradnji sa Autonomnom ženskom kućom Zagreb pokrenula je zajedničku kampanju kojom želimo upoznati javnost i potaknuti raspravu na ovu temu.

 

Comments are closed.