Stručna konferencija pod nazivom „Maske i maskuliniteti – rad s mladićima na nenasilju, rodnoj ravnopravnosti i zdravlju“ održana je 08. 11. 2012. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u organizaciji mladih Status M u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i uz podršku međunarodne organizacije Care International i Grada Zagreba. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić bila je jedna od uvodničara/ki i panelista/ica te su između ostalih sudjelovali i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, pomoćnik ministra obrazovanja, znanosti i sporta Petar Skansi, predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske te organizator konferencije Natko Gereš.

Ciljevi konferencije bili su:

  • zagovaranje rada s mladićima;
  • zagovaranje multisekstorske suradnje u podršci školama na temelju uspješnog modela suradnje s AZOO, MUP-om i udrugama;
  • prezentacija metodologije za rad s mladićima, za rad s roditeljima;
  • prezentacija evaluacije učinka i rezultata istraživanja o ponašanjima vezanim uz alkohol;
  • prezentacija mogućeg oblika edukacije profesionalaca/ki za mlade korištenjem internetskog portala.

Edukacijski program koji provodi Organizacija za mlade Status M obuhvatio je do sada više od 5000 mladića u Hrvatskoj, a verificiran je od MZOS-a kao preventivni program za srednje škole.

Comments are closed.