Udruge Zora iz Čakovca, Sigurna kuća Čakovec i centar za socijalnu skrb Čakovec sa svojom podružnicom Obiteljski centar organiziraju javne akcije u tri grada Međimurske županije povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u sklopu projekta “Nikad nije kasno”.

Na akcijama će predstavnici/ce partnerskih organizacija/institucija uz volontere/ke zainteresiranim prolaznicima dijeliti edukativne materijale i informirati ih o mjestima i načinima na kojima u Međimurskoj županiji mogu dobiti pomoć ili savjet.

Akcije će se održati: 20. rujna, od 9.00 do 11.30 h u Čakovcu na Trgu Republike; 23. rujna, od 9.00 do 11.30 h u Prelogu na Novom trgu te 25. rujna, 2014. godine od 9.00 do 11.30 h u Murskom Središću na gradskoj tržnici.

Udruga Zora također će se pridružiti akcijom informiranja o nasilju u obitelji i na Sajmu sigurnosti i prevencije u sklopu obilježavanja Dana policije ovaj petak, 19. rujna u Nedelišću (MESAP) od 9.00 19.00 h.

Od sljedećeg tjedna (22. rujna) diljem Međimurja će također biti polijepljeni i plakati projekta “Nikad nije kasno”s brojevima i mjestima na kojima se građani/ke mogu obratiti za pomoć.

Cilj javnih akcija je informiranje stanovništva Međimurske županije o uslugama i mjestima (udrugama/institucijama) vezanima uz zaštitu i prevenciju nasilja u obitelji te edukacija javnosti o vrstama nasilja u obitelji te senzibilizacija istih i destigmatizacija žrtvi.

Comments are closed.