Okrugli stol u organizaciji udruge B.a.b.e. pod nazivom „Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti“ i predstavljanje modula „Rodna ravnopravnost“ održat će se 25. rujna 2013. godine s početkom u 12.00 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb. U uvodnom djelu bit će predstavljena publikacija „Rodna ravnopravnost“ i modul Rodna ravnopravnost koji bi se provodio od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje strukovne škole ili gimnazije s detaljno razrađenim nastavnim jedinicama.

U rujnu 2011. Udruga B.a.b.e. započela je provedbu projekta Izlazak iz mraka – prevencija i podrška ženama žrtvama nasilja zahvaljujući financijskoj potpori UN Trust Fund to End Violence against Women i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Dio projekta bio je usredotočen na izradu prijedloga modula kojim bi se u građanski odgoj uvrstilo obrazovanje o rodnoj ravnopravnosti. Nakon istraživanja stavova djece i mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pojedine nastavne jedinice testirane su u osnovnim školama Antun Bauer, Dragutin Tadijanović i Učeničkom domu Vukovar.

Raspravu o nužnosti uključivanja modula o rodnoj ravnopravnosti u obrazovanje u hrvatskim školama povest će Sabina Glasovac, prof. (Uprava za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Vinko Filipović, prof. (ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje), dr. sc. Vedrana Spajić – Vrkaš (Odsjek za pedagogiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Senka Sekulić Rebić, prof. i Sanja Sarnavka, prof. (B.a.B.e.).

Comments are closed.