Trodnevni trening s tematikom „Javno komuniciranje“, namijenjen organizacijama civilnog društva koje pružaju socijalne usluge te pomoć i podršku osobama u nepovoljnom položaju iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije održan je od 10. do 12. rujna, 2015.

Trening je održan u sklopu projekta „Znanjem do promjena“, u organizaciji udruge S.O.S. Virovitica s ciljem educiranja sudionika/ca o načinima i važnosti komunikacije s medijima i javnošću. Cjelokupni projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“.

Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Polaznici edukacije, predstavnici OCD-a, putem treninga imali su prilike usvojiti znanja i vještine o učinkovitoj komunikaciji s medijima, upravljanju u kriznim situacijama te tehnikama i zamkama medijskih istupa, s ciljem kvalitetnije buduće prezentacije rada matičnih organizacijama. Sudionici su potom, u praktičnom dijelu treninga, imali mogućnost vježbom i simulacijom stvarnih situacija unaprijediti vlastite sposobnosti komunikacije i prezentacije, ali i međusobno podijeliti iskustva u dosadašnjem radu te se umrežili kako bi se nastavilo kvalitetnije i učinkovitije djelovanje.

Comments are closed.