Prezentacija publikacije “ZA VEZE BEZ NASILJA” i okrugli stol održati će se u četvrtak, 6. prosinca 2012. od u Hotelu Panorama.

Publikacija „ZA VEZE BEZ NASILJA“ – Istraživanje i analiza strategija i programa prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih http://www.cesi.hr/attach/_z/za_veze_bez_nasilja.pdf nastala je u okviru projekta Povezani – za veze bez nasilja koji se provodi s ciljem poticanja učinkovite primjene javnih politika koje se bave sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih te uklanjanjem rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja.

Osim prezentacije publikacije, cilj je predstaviti dobre prakse rada različitih organizacija i institucija koje se bave prevencijom rodno uvjetovanog nasilja među mladima i povesti diskusiju o preporukama dobivenim istraživanjem koje su usmjerene na potrebu za većom suradnjom različitih dionika, važnosti integriranog i sustavnog pristupa prevenciji nasilja i uključivanja rodne perspektive u nacionalne i lokalne politike te programe usmjerene na prevenciju nasilja među djecom i mladima.

Na okruglom stolu govoriti će:  Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Ivica Lovrić, Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport (čekamo potvrdu dolaska) te autorice publikacije, a diskusiju će moderirati Emina Bužinkić.

 

Projekt “Povezani – za veze bez nasilja” provode CESI i partnerske organizacije Mirovna Grupa Oaza Beli Manastir,  Udruga Potencijal iz Rijeke, Udruga Zora iz Čakovca i Udruga ZUM iz Pule uz  financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i Grada Zagreba.

 

 

Comments are closed.