pozivamo vas na okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji koji organiziraju Ženska soba i udruga Roda. Okrugli stol će se održati u četvrtak 26. travnja 2012. u hotelu Palace, J.J. Strossmayera 10 u Zagrebu, s početkom u 16 sati, a očekivano trajanje je dva sata.

Na okruglom stolu će govoriti Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. sc. Dubravka Šimonović, dr. sc. Erden Radončić, dr. sc. Romana Dmitrović, mr. sc. Alfred Kniewald, prof. dr. sc. Hrvoje VrčićSanja Juras i Jelena Koprić te predstavnice pacijentica i pacijenata.

Ovaj okrugli stol organiziran je kao reakcija na prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je prošlog tjedna usvojen na sjednici Vlade RH, kao i na raspravu o problematici potpomognute oplodnje koja se posljednjih mjeseci vodi u medijskom i javnom prostoru.

Prilika je ovo da se predstave pozicije s kojih je kreiran Zakon, da sve sudionice i sudionici tribine svojim profesionalnim, aktivističkim ili osobnim iskustvom i znanjem daju osvrt na učinke predloženog Zakona, kao i da ukažu na njegove nedostatke i prednosti. Ovaj okrugli stol trebao bi doprinijeti donošenju pravednog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji će svim građankama i građanima osigurati pravo optimalnog i realno ostvarivog liječenja, sukladno svjetskim standardima i najuspješnijim medicinskim metodama, te da će spriječiti diskriminaciju po bilo kojoj osnovi.

Nakon završetka izlaganja predviđeno je vrijeme za pitanja i diskusiju. Osim pozvanih sudionica i sudionika, svi prisutni će moći iznijeti svoje stavove o navedenim problemima.

Comments are closed.