Okrugli stol “Promjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – efikasno tretiranje problema prostitucije” će se održati u petak, 30.11.2012. godine, u Centru za ljudska prava, Kralja Držislava 6.

Predstojeće promjene navedenog Zakona prilika su da Republika Hrvatska problem prostitucije suzbije na način kažnjavanja kupaca u prostituciji te potpune dekriminalizacije / nekažnjavanja žena u prostituciji.

Prostituciju sagledavamo kao oblik nasilja protiv žena, te ozbiljnu prepreku u ostvarenju ravnopravnosti spolova. Budući da organizacije PETRA Mreže pružaju zaštitu i podršku ženama koje su preživjele trgovanje ljudima i prostituciju, cilj  je poboljšanje pravnog okvira za suzbijanje ovog oblika iskorištavanja žena poboljša, te osiguranje dobri temelji za zaštitu žena i progon počinitelja.

Svoje sudjelovanje na okruglom stolu potvrdile/i su predstavnice i predstavnici Ministarstva unutanjih poslova, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, predstavnica u CEDAW komitetu iz RH i dr.

 

 

 

Comments are closed.