Udruga SOS telefon – Grad Rijeka poziva sve zainteresirane na javno predavanje na temu “Difuzija socijalne odgovornosti u slučaju obiteljskog nasilja” 23. rujna, 2014. godine. Javno predavanje će se održati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta, Dolac 7b u Rijeci, s početkom u 15.00 sati.

Predavanju će prisustvovati djelatnici/e PU Primorsko-goranske, te će prezentirati svoj rad, nakon čega će psihologinja i potpredsjednica Udruge SOS telefon – Grad Rijeka, Lorena Zec, kao uvod u svoje predavanje predstaviti rad Udruge, projekte i aktivnosti koje Udruga provodi.

Kroz predavanje će se građanima i građankama objasniti pojam difuzije socijalne odgovornosti, kada se ona javlja i koje opasnosti nosi. Difuzija socijalne odgovornosti je psihološki fenomen kojem smo svi bar jednom prisustvovali ili ga osobno doživjeli, primjerice u situacijama kada smo svjedoci i svjedokinje nekom događaju u kojem treba reagirati na određen način, najčešće priskakanjem u pomoć, ali često očekujemo da će netko drugi poduzeti potrebne korake.

Predavanje je nastavak aktivnosti obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u organizaciji udruge SOS telefon – Grad Rijeka.

Comments are closed.