Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol u okviru projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“  kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr.  Vinka Žganca, Zagreb i Osnovnom školom Matka Laginje, Zagreb. Projekt financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

 

Okrugli stol održat će se dana 26. lipnja 2018. godine u Ozaljskoj 16, Zagreb (Šesnaestica, II. kat) u trajanju od 13:00h do 15:00h.

 

Opći cilj projekta je suzbijanje govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama, a kao najvažnije rezultate provedbe projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ istaknule bismo provedbu istraživanja i nastale Preporuke te online kampanju što će i biti predstavljeno na okruglom stolu.

 

Uvodničarke na okruglom stolu su:

  1. dr.sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe, na temu seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima
  2. Kristina Mihaljević, članica Ženske sobe, predstavljanje projekta i projektnih rezultata
  3. Senka Sekulić Rebić, dipl. psih. voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja, na temu elektroničkog nasilja s naglaskom na govor mržnje i elektroničko seksualno nasilje
  4. Dubravka Guszak Novosel, socijalna pedagoginja OŠ dr. Vinka Žganca, na temu problema u svakodnevnom radu s učenicima/a te potrebama odgojno – obrazovnog sustava
  5. Mia Gonan, Zagreb Pride, ne temu govora mržnje i nasilja putem Interneta koje je usmjereno prema LGBTIQ osobama.

 

Okrugli stol namijenjen je svim zainteresiranim predstavnicima/ama nadležnih tijela i institucija te organizacija civilnog društva koji djeluju na području zaštite prava i interesa djece, obrazovanja i suzbijanja govora mržnje i nasilja nad i među djecom i mladima kao i široj zainteresiranoj javnosti. Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu te zajedno s nama raditi na prevenciji govora mržnje i nasilja na Internetu i društvenim mrežama.

Za više informacija Vam stojimo na raspolaganju putem e-mail adrese zenska.soba@zenskasoba.hr ili telefona na 01/6119-174, 091/6161-123.

This post is also available in: English

Comments are closed.