O web stranici

Ideja za razvojem web-stranice „Sigurno mjesto“ javila se iz prepoznate potrebe za postojanjem jedinstvene web-stranice koja će objediniti sve relevantne podatke vezane za problematiku suzbijanja nasilja nad ženama.

Primarni cilj bio je olakšati ženama žrtvama nasilja pristup potrebnim informacijama, počevši od kontakt informacija svih nadležnih institucija, tijela i organizacija civilnog društva koje joj mogu pružiti pomoć i podršku. Tako dio web stranice namijenjen ženama žrtvama nasilja uključuje mogućnost pretraživanja najbližih institucija i organizacija za pružanje pomoći s obzirom na specifičan problem i prema županijama u kojoj žrtva nasilja živi. Također će uključivati informacije vezane uz oblike nasilja, rasprostranjenost, posljedice i druge važne informacije koje žrtvama mogu pomoći u procesu donošenja odluke za prekidanje kruga nasilja i nalaženje odgovarajuće pomoći i podrške

Također, cilj nam je bio pridonijeti borbi protiv nasilja nad ženama, napraviti korak ka unaprjeđenju suradnje između različitih tijela i institucija s organizacijama civilnog društva. Naime, kako bismo postigli određene potrebne promjene na području problematike nasilja nad ženama prijeko je potrebna kvalitetna suradnja između svih relevantnih aktera. Tako će dio namijenjen nadležnim tijelima, institucijama i organizacijama civilnog društva osim kontakt podataka biti otvoren za razmjenjivanje  informacija (npr. o tekućim događanjima, treninzima), te će se na taj način unaprijediti suradnja između svih servisa koji pružaju pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja.

Web-stranicu „Sigurno mjesto“ pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba te Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.  Web stranicu programirao je Nikola Strelar, a za dizajn web stranice zaslužna je grafička dizajnerica Barbara Blasin.

This post is also available in: English