U okviru Park-in-Zagreb festivala na Ribnjaku, tradicionalnog zagrebačkog festivala zabave i kulture, udruga CESI će u subotu 06. 07. 2013. godine održati dvije radionice za adolescente i adolescentice. Prva radionica „Zaustavimo trgovanje ljudima“ počinje u 16.30h i trajat će do 18.00 sati.

Radionica će započeti prikazivanjem kratkog  filma „Dvije djevojčice“ koji prati priču od vije djevojke koje su prevarene od strane osoba koje su poznavale i koje su postale žrtve trgovanja ljudima. Nakon filma slijedi kratka diskusija te će se potom na radionici baviti najčešćim mitovima o trgovanju ljudima, prepoznavanjem potencijalno opasnih situacija i načina na koje se može zaštiti.

Nakon spomenute radionice, slijedi radionica „Kvalitetne adolescentske veze“ koja traje od 18.30 do 20.00 sati te potom koncert grupe Gatuzo u parku Ribnjak. Na ovoj radionici će se kroz različite interaktivne aktivnosti osvijestiti očekivanja od veza, usvojiti osnovna znanja o kvalitetnoj vezi te informirati sudionike/ce o pravima u vezi. Također će se govoriti o učestalosti, uzrocima i posljedicama nasilja u vezama te povezanosti nasilja i stereotipnih rodnih uloga.

Radionice će se održati i velikoj dvorani Centra mladih Ribnjak, Zagreb. Pozvani su svi zainteresirani da se pridruže radionicama na kojima će se dijeliti i različiti promotivni i edukativni materijali.

Comments are closed.