Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2000. godine proglasila je 12. kolovoz  Međunarodnim danom mladih. Obilježavanje međunarodnog dana mladih svake godine se određuje istaknuta tema. Ovogodišnja tema je „Pridruži se Putu do 2030. godine: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive proizvodnje i potrošnje!“ Svake godine 12. kolovoza obilježava se kako bi se promovirao aktivizam mladih, te prepoznali napori i akcije mladih širom svijeta koje doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, i šireg društva.

Dana 12.08.2020. godine u vremenu od 10.00 do 12.00 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, članice udruge S.O.S. Virovitica i članovi Kluba mladih Virovitica, javnom akcijom obilježili su Međunarodni dan mladih.

Kroz ovu aktivnost  nastojali su  podići svijest građana i mladih o potrebi i važnosti uključivanja mladih u društvene i političke procese te preuzimanju uloge aktivnog građanina u svim segmentima društva. Aktivna uloga mladih potrebna je  kako u  detektiranju  tako i u iznalaženju rješenja  za uočene probleme zajednice. Samo zajedničkim i aktivnim djelovanjem mogu se napraviti promjene i izgraditi društvo ugodno za život svih nas.

Priču ne objavljujemo odmah i jamčimo Vam anonimnost