Ženska soba organizira trodnevni trening „Minimalni standardi kvalitete u radu skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja“ koji će se održati u Daruvaru od 15. do 17. studenog 2012. godine.

Trening je sastavni dio projekta Ženske sobe „Sigurno mjesto“ koji financijski podržavaju Europska unija i  Ured za udruge Vlade RH. Projekt se odvija u suradnji sa 3 partnerske organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin (Pakrac), Centar za žene Adela (Sisak) i SOS telefon – poziv u pomoć (Virovitica).

Osnovni cilj ovog treninga je unaprjeđenje znanja, dobre prakse i razvoj standarda kvalitete za organizacije civilnog društva i druge relevantne aktere koji pružaju direktnu pomoć i podršku ženama koje su preživjele bilo koji oblik nasilja.

Na treningu će sudjelovati 30 predstavnica/ka organizacija civilnog društva koje pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja.

Trenerice će biti Lepa Mlađenović, dugogodišnja feministička aktivistkinja s iznimnim iskustvom u direktnom radu sa ženama koje su preživjele nasilje (Beograd) i Maria Rösslhumer, izvršna direktorica WAVE-a (Europska  mreže protiv nasilja nad ženama) i direktorica Mreže autonomnih austrijskih ženskih skloništa.

Glavna tema treninga je utvrđivanje standarda kvalitete i važnosti njihovog implementiranja u radu sa ženama žrtvama nasilja. Osim toga, želja nam je jačanje međusobnog povezivanja srodnih organizacija koje rade sa ženama žrtvama nasilja i stvaranje neformalne mreže takvih organizacija koje prihvaćaju minimalne standarde u svom radu.

 

Comments are closed.