Udruga S.O.S. telefon Virovitica  obilježila je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama  podjelom promotivnih materijala i u direktnim kontaktom s građanima. Akcija je održana ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica 22.09.2012. u vremenu od 10 do 12 sati. Velik broj građana posjetio je štand i primio informacije o problematici nasilja, ali i mogućnostima njihovog rješavanja. U akciju su se aktivno uključili i članovi Ženske inicijative i Mladih HNS-a Virovitica. Podršku akciji dao je svojim dolaskom i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Osim cjelokupnog rada udruge S.O.S. telefon, promoviran je i projekt Sigurno mjesto, financiran sredstvima Europske unije, kojeg Udruga  provodi kao jedan od partnera Ženskoj sobi iz Zagreba.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja dan je kada nastojimo senzibilizirati javnost o postojanju i težini problema nasilja nad ženama.

U Virovitičko-podravskoj županiji podatci govore kako nasilje nad ženama nema tendenciju smanjenja tako je tijekom 2011. godine bilo 396 policijskih intervencija vezanih uz nasilje,a prijavljenih počinitelja bilo je 520 od čega su 423 bila muškarca, dodamo li tome i 470 poziva na S.O.S. liniju dolazimo do podatka da je svakodnevno bilo 1-2 intervencije vezane uz problem nasilja u obitelji.

Comments are closed.